Партньори

Халкидики (Мини Почивка)- УРАНОПОЛИ-АТОН И ОСТРОВ АМУЛИАНИ

Автобусна програма

5 дни / 3нощувки

Дати

21.09 - 25.09.2016

Промо цена до 30.03.2016

Варна ,Шумен, Разград

319 лв (минимум 15 туриста)

Русе, Велко Търново ,Габрово

299 лв

Стара Загора 

289 лв

Пловдив, София

279 лв

 

1.Ден.Отпътуване от гр.Русе в 21.00ч. /паркинг  Централна ЖП Гара /, от Велико Търново – 22.30 ч. от х-л „Етър“ , от Габрово в 23.30 ч. –Лукойл до „Дома на хумора и сатирата“ , от  Стара Загора в 00.00 ч. – ОМВ  до Автогара Стара Загора , от Пловдив – ОМВ, хотел „Санкт Петербург“ –в 01.30 ч. от София  в 3.30 ч.  – Трафик Маркет отпътуване за Кулата –Ставрос-Трипити - остров Амулиани.

2 ден .Около обяд пристигане    и настаняване в хотела .Свободно време за почивка и плаж.

.Нощувка.

3 ден .Закуска. Свободно време или по желание круиз до Атонски манастири –срещу допълнително заплащане. Круизът е с начало в 08:30 часа от пристанището в Уранополи, връщането  обратно е  около 14:00 часа. Круизният кораб плава покрай Западното крайбрежие на Света Гора и на разстояние 500 метра (допустимото разстояние) от брега на независимата монашеска република. По време на вълнуващото пътуване пред погледа ни е Света Гора с цялото величие на красивата си природа. Пейзажа варира с малки долини и клисури в гористи планини, разнообразени от голи стръмни скали и редки изгледи към малки, закътани плажове. Планинската природа от една страна и морето от друга страна утвърждават впечатлението за един изолиран, различен и странен свят, избран от отшелниците за тяхна монашеска държава. По програма ще минем покрай  8 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир. През цялото време на круиза се предоставя информация на български език, както за манастирите, край които минаваме, така и за историята на Света Гора. Свободно време . .Нощувка.

4 Ден.Закуска.Свободно време или круиз до островите Дреня - МАГАРЕШКИТЕ ОСТРОВИ

 както местните ги наричат още . Островите са общо шест на брой и това, което ги характеризира са пясъчните плажове и кристално чистите води, които между островите са с цвят тюркоаз, достоен съперник на Карибите. Круизът  започва от североизточната част на острова и следва в посока Запад. По време на круиза ще спрем за 45 минути на остров Амулиани , разположено точно срещу Уранополи (Небесен град) – град на ръкава Атон. Ще продължим към най-големия остров, наречен някога на богинята Артемида заради изградения храм тук. Днес острова се нарича Ελιά ( Маслина) заради изобилието от маслинови дървета. Плажът на острова е организиран и разполага с шезлонги и чадъри, има таверна и бар на плажа. Време за къпане, плаж или чаша фрапе. Завръщане в Уранополи и хотела следобед. Свободно време.. Нощувка.

5 Ден.Закуска .Отпътуване за България .

 

Цената включва :

 • 3 нощувки със закуски  в хотел  4*
 • транспорт с лицензиран автобус категория 2*/3*
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя
 • представител на ВЕНИ ТРАВЕЛ
 • Фериботни и магистрални такси

 

Цената не включва:

 • Круиз- Атонски  манастири-25.00 ЕВРО /50,00ЛВ/на турист , деца до 11,99 години -30.00лв
 • Круиз до островите Дреня -15.00 ЕВРО /30.00лв/ на турист ,деца до 11,99 години -20.00лв
 • Доплащане за единична стая - 110.00 лв.
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907. Застраховката   “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“,
 • За лица над 70 до 85 години  - 12  лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или  акутно заболяване“
 • Застраховка допълнително покритие : при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука - според тарифите на лицензиран зстраховател;

 

Намаление: ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ , настанени с 2-ма възрастни в стая – заплащат  70 % от цената за възрастен

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места  :

От 5-то  място до 8-мо  място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

От 9-то  място до 16- то място  - 20.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително

 

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията  –  40 човека.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия  родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат  50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Амулиани е малко и чаровно островче, и все още не много познато у нас. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, т.е. между Ситония и Атон /по-близо до Атон/, и дълго време е било собственост на Ватопедския манастир, но от 20-те години на миналия век на него живеят целогодишно около 1000 души, а напоследък и туристите са разкрили природния му магнетизъм. 

– най-близкият до София  гръцки остров на Халкидики (само на 350 км.), ще ви впечатли с екзотиката и природния си магнетизъм. Това е място, на което всеки може да намери кътчето от мечтите си – уникална комбинация от златни плажове, лазурно море, пищна зеленина, множество скални образувания, романтични малки пристанища и фантастични рибни таверни. Уединените заливи са предпочитано място за тези, които желаят да релаксират, но също и за любителите на водните спортове. За уюта и комфорта на посетителите несъмнено допринася и традиционното гостоприемство на жителите на острова.

Но независимо дали изберете златните плажове, културния туризъм или кулинарните изкушения на рибните таверни – вашата ваканция ще е незабравима!