Партньори

Септемврийски празници
 
Охрид - Дурас - Тирана - Елбасан
Маршрут: Русе-Охрид-Дурас-Тирана-Елбасан (през Велико Търново, Габрово, Севлиево, София

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  02.09.2016 г.


Цена от: 249 лв. 

 
Програма

02.09 - 06.09.2016 

1 ден   Отпътуване от Варна , от ОМВ –Автогара в 20.30 ч., от Шумен, отбивка 5-ти км в 21.30 ч, от Разград , от Автогара в 22.30 ч, Русе от Централна ЖП гара, паркинг Митница в 23,30 ч. 
2 ден  от Велико Търново в 01:00 ч. от паркинга на хотел „Етър“,  от Габрово „Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“ в 02,00 ч. , от София в 6:00 ч. от Трафик Маркет Сердика  за Република Македония. Пристигане в Охрид преди обяд. При възможност настаняване в хотела. Свободно време. Пешеходна туристическа програма на града с екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада  и  пристана   на   града,  Паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви/гледа се отвън/, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата  Св. Климент (Плаошник)”, където се  намират  мощите   на Кл. Охридски-   Раннохристянската базилика, Самуиловата  крепост – короната на града. Свободно време. По желание вечеря в  заведение или ресторанта на хотела с македонска музика на живо (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
3 ден  Закуска. Отпътуване за Албания. Панорамна обиколка на Дурас. Туристическа програма в центъра на града – един от най-старите римски градове в средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Разглеждане на крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 
4 ден Закуска. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. Туристическа програма с разглеждане на площада на Скендербег, Часовниковата кула и статуята на Скендербег - националния герой на Албания, дворецът на Културата, Националния исторически музей, паметника на Майка Албания. Посещение на Круе. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 
5 ден Закуска. Разходка в Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазаните си крепостни стени.  По обяд - отпътуване от Елбасан. Пристигане в България през ноща. 

Цената включва: 
 2 нощувки в хотел **/ *** с  2 закуски; 2 вечери  в Албания 
• 1 нощувка със закуска в Охрид 
• транспорт с лицензиран  автобус 2/3*;  
• туристическа програма в Елбасан и Дурас 
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут  

Отстъпки: 
 настаняване на дете от 4 до 12 години – минус 15 лв. 

Доплащане: 
 настаняване в единична стая – плюс  90.00 лв. 

Цената не включва: 
•    
Туристическа обиколка на Охрид с екскурзовод – 10 лева/5 Евро
•    Туристическа  обиколка на Тирана и посещение на Круе – 30 лева/15 евро/човек
•    вечеря в ресторант с жива музика в Охрид (по желание - организират се на място ~ 25 лева; ) 
•    входни такси за посещаваните обекти / цените са ориентировъчни/:  Охрид – посещение на 2 църкви – 6 лв.;  Охрид - Крепостната стена – 1 лв. ,
•    Медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 12 лв.
•    Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
•    Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;  за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната  поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път.  За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20  дни преди датата на отпътуване. 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места  можете да сторите това  срещу допълнително заплащане :
От 5-то  място до 8-мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА 
Шумен – отбивка 5-ти километър 
Разград –Автогара Разград 
Русе – паркинг на Централна ЖП гара 
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатерата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара 
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “ Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

ЦЕНИ

 

Дата Варна Шумен Разград Русе Велико Търново Габрово Севлиево София
02.09.2016 г. 299 лв. 299 лв. 299 лв. 269 лв. 269 лв. 269 лв. 269 лв. 249 лв.